Més de 800 participants s’apleguen a la sisena edició de la Tuga Trail a Castellolí

Publicat el 06/05/2014 · Publicat a Caminada popular, Cursa de muntanya

El passat dijous dia 1 de maig es va celebrar la sisena edició de la cursa de muntanya i caminada popular de la Tuga Trail, celebrada per quart any consecutiu a la localitat de Castellolí (Anoia). La prova incloïa alguns petits canvis per millorar l’esdeveniment respecte l’any passat, com per exemple, el sistema de cronometratge amb xip a la prova competitiva, i el resultat es va traduir en un gran nombre d’inscrits, superant els 800 participants, dels quals 510 van prendre la sortida a la cursa de muntanya i 304 a la caminada popular. En aquesta edició han augmentat amb escreix el nombre d’inscrits de l’any anterior, havent de tancar inscripcions dies abans de la prova, tant de la cursa com de la caminada. Un cop més, la prova va tenir una molt bona acollida per part dels voluntaris i habitants de Castellolí a nivell col·laboratiu, participatiu i creant un gran ambient festiu a la zona de meta, fet que els corredors van agrair en la seva arribada després de recórrer els 19,5 quilòmetres amb 1.948 metres de desnivell acumulat de dur recorregut muntanyenc. La cursa transcorria en la seva major part per corriols del voltant de la població i aconseguia una vegada més sorprendre a molts corredors habituals d’aquest tipus de proves,  per ser aquesta una cursa bastant tècnica per les constants pujades i baixades, però al mateix temps variada i divertida, segons l’opinió dels atletes.

Tot i que la meteorologia va acompanyar amb un dia fresc i assolellat, l’Organització va preveure avituallaments suficients per a què als participants no els faltés res, tenint un total de 5 avituallaments en cursa més el de l’arribada, tots ells amb líquid, i tres d’ells amb fruita i aliments energètics per a què els corredors poguessin recuperar forces i refrescar-se. Així també, i com a una de les novetats d’enguany, es va afegir el premi “Pota de Ferro” en el punt més alt del recorregut, al quilòmetre 8,3, on s’hi van concentrar espectadors i animadors per aixecar els ànims dels participants a la pujada més dura del recorregut i amb un pernil com a regal per al primer corredor i la primera corredora en passar per aquest punt. A més, el gran nombre de voluntaris repartits en el recorregut es van encarregar d’atendre als participants i d’animar-los.

A les 9 del matí es donava el tret de sortida, i al cap de pocs quilòmetres les primeres posicions ja estaven encapçalades pels favorits de la prova, en Jordi Garcia, de l’equip AC77, perseguit per en Pere Aurell, de l’equip Callús-Ous Roig, i en Rubén Bona, del Cerdanyola CH. La lluita es va mantenir fins al final de la cursa, on finalment, en Jordi Garcia aconseguia un còmode avantatge de dos minuts respecte el seu perseguidor més immediat, suficients per a poder creuar la línia de meta en primera posició i proclamat-se així vencedor de la Tuga Trail per primera vegada, amb un temps de 1 hora 37 minuts i 4 segons. Seguidament, entraven en Pere Aurell, amb 1 hora 39 minuts i 2 segons, i en Rubén Bona, amb 1 hora 41 minuts 45 segons.

Pel que fa a la classificació femenina, el podi va estar dominat des d’un bon principi per la Raquel Martínez, membre de l’equip Mur i Castell Tuga, que amb un temps d’1 hora 58 minuts i 32 segons millorava la seva pròpia marca personal i rebaixava en gairebé un minut el temps de la vencedora de la darrera edició de la Tuga Trail. En segon lloc va entrar la Lola Brusau, veterana corredora a nivell estatal que en aquesta ocasió corria per l’equip UECANOIA-RAFA RUNNING, que arribava amb un temps de 2 hores i 54 segons, millorant també la seva marca personal en aquesta prova. I tancant el podi femení va arribar la Mercè Font, de l’equip Corrocomokiero.com, creuant la línia d’arribada amb un temps de 2 hores 4 minuts i 7 segons.

Respecte a la classificació per equips, el guardó se’l va endur finalment l’equip Maresme Lliure Tropical, seguit del SANTPEDORCORRE i del CORROCOMOKIERO.COM MERRELL.

Paral·lelament, igual que en edicions anteriors, també es va organitzar una caminada popular, amb un recorregut alternatiu que passava per indrets com La Puda i el barri de Sant Feliu, per a aquells que preferien gaudir i descobrir els racons dels voltants del municipi més tranquil·lament i en família.

En resum, es va aconseguir desenvolupar una prova amb corredors de molta qualitat, un magnífic ambient, obsequis per a tots i, pel que van poder constatar els membres de l’organització parlant amb els participants i per la multitud de felicitacions rebudes per correu electrònic i per les xarxes socials, es va obtenir un molt alt nivell de satisfacció, motiu que, tant a Tuga Active Wear, a la Secció de Curses de Muntanya UECANOIA i a l’Ajuntament de Castellolí, tots ells organitzadors principals de la prova, els impulsa a seguir millorant de cara a properes edicions.

Evidentment, tot això també va ser possible gràcies a la col·laboració de les aportacions d’empreses locals i dels 102 voluntaris que, com ja sabem tots, és el tresor més preuat de qualsevol organització… què faríem sense ells!!